Почистване за 10 минути само

Ако трябва да говорим за почистване само веднъж седмично, то такова може да се окаже непосилно. Чрез разделяне на задълженията в пет управляеми списъка за всеки ден от седмицата, почистването е по-лесно за справяне. Освен това оставяте уикендите си свободни.

Почистване за 10 минути само. Какво да правите в дома, ако гостите дойдат неочаквано

Готови ли сте да промените рутината си на почистване? Ето как да почистите къщата си за 10 минути на ден, до петък и в случай, че ще имате гости в последните минути и непредвидено. Разбира се и винаги може да проверите за цени за почистване София.

Как да планирате дните си за почистване

Ще имате неочаквани гости в къщата си, въпреки цялата руина. Имате само няколко минути, за да контролирате нещата, да отстраните щетите и дори не знаете откъде да започнете. Какво правите първо? Има толкова много сценарии, при които това може да се случи. Може да се направи с по-малко стрес и да промените начина, по който почиствате дома си.

Едно препоръчително нещо е да планирате дните си за почистване по такъв начин, че дори и да имате гости, да не се смущавате. Тук, в това, което следва е да разберете как бихте планирали дните си по такъв начин, че всичко да е относително чисто, дори ако имате неочаквани гости.

В понеделник почистете банята

Истината е, че банята може да отнеме повече от 10 минути, когато става въпрос за почистване, особено ако имате повече от едно такова помещение. За да ускорите нещата, възложете на децата си да почистват тяхната баня веднъж седмично (ако са достатъчно големи). Ето как да почистите банята бързо и ефикасно:

Изчистете врати и контакти;

Избършете праха от осветителни тела, закачалки за кърпи, рафтове, первази и други повърхности;

Напръскайте препарата в душа или ваната и го оставете да попие;

Почистете плота, мивката, огледалото и външната част на тоалетната;

Избършете душа/ваната;

Изтъркайте тоалетната.

Вторник избършете праха

Направете вторник свой ден за бърсане на прах . Ето няколко съвета, за да спестите време, когато бършете прах:

Почистете праха преди прахосмукачка, за да можете да съберете отломките от пода след това;

Работете отгоре-надолу;

Почиствайте основните повърхности, за да можете да завършите тази задача бързо. Спестете си от по-щателното почистване на прах за другите дни за чистене.

Избършете праха с микрофибърна кърпа. Леко го напръскайте с вода от спрей бутилка, за да може да събере праха, без да оставя следи от влага.

Прахосмукачка в сряда

Тази домакинска работа е най-добре да се направи, след като сте избърсали праха, така че се уверете, че поддържате тези две неща в ред. Направете така, че вашите усилия за почистване да преминат гладко с тези съвети за прахосмукачка:

Подгответе стаята, като вземете разхвърляните предмети от пода и преместите мебели и килими, ако е необходимо;

Инвестирайте в разнообразни опции за прахосмукачка. Изберете или изправена прахосмукачка с ръчни приставки, или купете по-малка прахосмукачка, за да се справите със стълбите и тапицерията;

Поддържайте прахосмукачката. Ако спре работата по засмукване или стане трудно да се натиска, проверете дали маркучът не е износен или прегънат. Сменете го, ако е необходимо, за да изкарате с прахосмукачката си повече години.

Четвъртък метене и парцал

Като почиствате подовете си от твърда дървесина, винил или плочки веднъж седмично, предотвратявате това да се превърнат в отнемащ време проект. Следвайте тези съвети за почистване на пода за оптимален успех:

Винаги отстранявайте мръсотията и другите остатъци с метла, прахосмукачка или моп за прах преди мокро почистване;

Почистете твърдите повърхности на подовете с топла вода и универсален препарат за подове. Не забравяйте да изстискате добре мопа, за да не оставяте локви вода след себе си;

Започнете от далечния край на стаята и обратно към входа, за да избегнете удара в ъгъла с мопа;

В петък чистите кухнята

Почистването на кухнята е основна работа. Правете леко почистване веднъж седмично и си спестете излишното натоварване:

Заредете съдомиялната машина и изплакнете мивката;

Избършете уредите;

Дезинфекцирайте плотовете;

Избършете лепкавите петна от пода с влажна кърпа;

Сменете кърпите за чинии с чисти;

Изхвърлете храната с изтекъл срок на годност;

Изхвърлете боклука.

В заключение

Да имаш чиста къща може да не е отговорът на всички житейски проблеми, но след натоварена работна седмица е хубаво всички домакински задължения да са вече свършени и то само за 10 минути на ден. Ако ви е трудно да отделите време, дори за 10-минутно ежедневно почистване, екипи по почистване Chistachi.bg могат да ви помогнат.

Scroll to Top