Съвети за лесен и ефективен ход при извозване на отпадъци от апартамент

Ако сте планирали извозване на отпадъци от апартамент, то добре е да сте наясно с някои неща. Тук сме посочили някои от тях:

Съвети за лесен и ефективен ход при извозване на отпадъци от апартамент

Необходимата подготовка трябва да започне най-малко една седмица, преди самото преместване. За целта:

Направете списък/опис на нещата за преместване.

Уверете се, че сте измерили свободното пространство в новия си дом. Това планирайте, преди да се нанесете и така ще имате достатъчно място за преместване на големите мебели. Помислете и за самото извозване на отпадъци от апартамент.

Първо измерете всички врати и коридори, през които трябва да минават мебелите (както в старото пространство, така и в новото), след това измерете всички големи мебели (които може да са трудни за преместване). Ако мебелите са твърде големи, разглобете ги възможно най-лесно. Едва ли ще имате желание да пробвате дали мебелите пасват или не пасват на касата на вратата ви.

Ако се местите в по-малко пространство, помислете за дарение или продажба на мебели. По този начин спестявате време, пари и енергия в деня на преместване.

Съвет:

Проверете дали можете да вкарате някои от нещата през балконската врата (ако е по-голяма от вътрешните) – така се избягват стълби, дълги коридори и тесни пространства.

Подгответе кутии, опаковъчни материали (торби), етикети, скоч лента, маркери, ножици/ножове.

Обърнете внимание на определени кутии, които ще бъдат отворени първи. Препоръчително е да подготвите специална кутия за често използвани вещи, които ще ви трябват дори в деня на преместването, включително: посуда за 1-2 маси, предмети за лична хигиена, кърпи, почистващи препарати, някои дрехи, зарядни устройства (телефон, лаптоп и др.), комплект за първа помощ (поне лепенки и обезболяващи), храна за домашни любимци и други.

Освен специалната кутия ще ви трябват и инструменти за демонтаж и монтаж на мебелите.

Не забравяйте хладилника!

Размразете хладилника/фризера в деня, преди да се преместите и в него поставете нетрайните храни в хладилна чанта или кутия. Опитайте се да използвате възможно най-много нетрайни храни в хладилника, преди преместване.

За буркани или други бутилки използвайте само кутии със стабилна и здрава основа, а за по-сигурно поставете сепаратори или ги покрийте с хартия или предпазно фолио.

Би било добре сухата храна да се опакова отделно от течната. Уверете се, че нищо не е останало в хладилника/фризера по време на преместването.

Ако искате сами да опаковате стоките, внимавайте с чупливите предмети. Използвайте кърпи, дрехи, одеяла и чорапи за съхранение и защита на деликатни предмети.

Използвайте етикети, за да маркирате всяка кутия със съдържанието, инструкциите за работа и желаната стая за местоназначение.

Маркирайте „чупливо“, ако е приложимо

Когато опаковате, опитайте се да поддържате кутиите с разумно тегло, за да предотвратите нараняване и евентуално разкъсване/повреждане на кутията. Използвайте малки кутии за книги и тежки предмети.

Подредете кутиите, като започнете с най-голямата и я поставите най-отдолу, на дъното.

Вестниците се намират лесно, но внимавайте каква хартия използвате като опаковъчен материал, отпечатаните могат да залепнат по вашите артикули.

Не опаковайте запалими, експлозивни или корозивни материали, може да застрашите себе си и тези, които ви помагат.

Извадете крушките, преди да опаковате лампите.

Проверете всяка стая, килер и килер за последен път, преди да решите, че всичко е заредено.

Уверете се, че сте затворили/спрели всички помощни програми.

Ако е възможно, вземете предвид времето в деня на преместването.

Преди да се нанесете, уверете се, че новото пространство е почистено и готово за подреждане. Би било добра идея да проверите и чешмяната вода (студена и топла), електричеството, газта и парното.

В деня на преместването трябва вече да имате ключовете от новата локация при вас или да сте уговорили час за среща със стария собственик за получаване.

Ако се местите с помощта на специализирана фирма е много важно да пристигнете на новото място преди тях, за да координирате разтоварването.

Изберете най-доброто! Изберете Bulkom.com!

Scroll to Top