10 грешки в градинарството

Смята се, че има някои грешки по отношение на градинарството, които всеки от нас допуска или е допускал.

Тук са най-честите грешки в градинарството. По един или друг начин всички, които сме се грижили за градинарството, сме имали спънки. Повечето от тези неща, идват от липса на опит или от желанието растенията да растат по-бързо. Ето и тях:

  1. Прекомерно поливане

Повече вода не означава, че растенията се чувстват по-добре, напротив. Научете нуждите на всяко растение и не поливайте нищо в градината всеки ден. Най-добре е да поливате градината и растенията, когато почвата е суха на повърхността, в идеалния случай на всеки два до три дни.

  1. Екзотичните растения

Те наистина придават на градината ви специален вид и предизвикват възхищението на всички гости, но преди всичко се поинтересувайте, дали им харесва почвата и условията във вашата градина. Понякога започват буйно в растителността, но изсъхват, когато светът ви стане по-скъп. Както и да е, за всичко това зимата е голямо изпитание, което малцина преодоляват.

  1. Неподходящ климат

В зависимост от климатичните условия трябва да знаете кога да засадите всяко цвете в двора на къщата си.

  1. Торене в излишък

Както при водата, торенето на почвата трябва да става внимателно, в зависимост от нуждите на всяко растение.

  1. Инвазивни растения

Когато разберете, какво искате да засадите в двора, разберете и върху коя повърхност ще се разпространи растението, когато узрее, за да няма изненади. Някои растения могат да растат повече от определеното място, така че е добре да планирате почистване на терени и да знаете това предварително.

  1. Мания за засаждане

Не е нужно да се превръщате в мания за всяко ново растение, за което чуете и предлагате да го имате в градината или саксията си. Скъпо е, изисква много време за грижи, но и много място.

  1. Унищожаване на насекоми

Не всички насекоми в градината са вредни, затова трябва да знаете, кои са полезни за вашите растения. Някои по-големи насекоми например ядат малките и са разрушителни.

  1. Струпване на хора

Не претрупвайте градината, защото растенията се нуждаят от въздух и пространство, както и от светлина. Дори и да изглежда трудно за вярване, растенията също могат да бъдат стресирани и причината да е в пренаселеността им.

  1. Пренебрегване на плевелите

Не забравяйте да плевите плевелите и тревите между цветята, независимо дали сте избрали да използвате само една ръкавица или няколко прибора.

  1. Нови семена в стара почва

Самото добавяне на слой почва върху старите плевели не означава, че те няма да намерят пътя си към повърхността. Внимавайте да ги премахнете с корена и наторете отново почвата, преди да засадите друго цвете.

Източник: извозва.сом

Scroll to Top