Какво да направя, докато почиствам апартамента

Какво правиш, докато почистваш дома, сега ще ти, кажа, аз какво правя докато почиствам апартамента…

Почистването на къщата може да бъде мъка. Всяка домакиня се е сблъсквала с желанието да пере и чисти. Може ли само мисълта за прах и боклук да ви разболее?

Какво мога да направя, докато почиствам апартамента – време е да избягаш от скуката

Има няколко чудесни начина да се мотивирате, като комбинирате чистотата с научаването на нещо ново и получаването на положителни емоции. Освен, ако не става дума за почистване на клошарско жилище, то слушането на музика по време на почистване, няма да е единственото решение. Днес има и аудио обучения, книги, филми, караоке и много други дейности.

Пейте по-силно

Ако сте срамежливи относно гласовите си способности, тогава прахосмукачката ще бъде най-добрият ви приятел. Включете устройството на пълна мощност и пейте до насита. И в същото време почиствайте килимите с дълъг косъм до безупречност.

Потокът от вода ще ви помогне да заглушите гласа си, докато миете чинии или перете дрехи. Не е необходимо да пеете на шума на домакинските уреди. Покажете таланта си, като пеете заедно с любимите си изпълнители. Извадете високоговорителите и ги включете на пълен капацитет (ако почистването се извършва през деня и няма да пречите на никого). Използвайте караоке, обадете се на приятелите си.

Слушайте музика

Ако сте се запознавали с нов музикален стил или група, тогава е време да включите албума и да го слушате от корица до корица. По време на почистването няма да забележите как времето лети. Активните части ще ви забавляват и ще ви помогнат да стигнете до там по правилния начин.

Този метод бавно – успокоявай ума и дава добро настроение!

Танцувайте

Почистването може да се превърне в пълна кардио тренировка, когато няма време да отидете на фитнес или да се разхождате. Включете весели парчета и се чувствайте свободни да танцувате! Ако сте сами вкъщи, тогава почистването ще се превърне в антистресова тренировка: без да се срамувате от никого, поръсете всички натрупани емоции в движенията си. Тази практика наистина помага в борбата с депресията.

Активното почистване на вашата тренировка не само ще изгори калории, но и ще осигури страхотно настроение за останалата част от деня. Страхотен начин да освежите сутринта, нали?

Гледайте любимия си филм

Можем да цитираме няколко филма от всяка минута. Тези картини са толкова запомнени, че няма нужда да разглеждате детайлите и да се задълбочавате в сюжета. Всеки от нас има любим филм, чието гледане вече се е превърнало в загуба на време. За да не се лишавате от удоволствие, просто включете киното по време на почистване.

Играйте

Опитайте се да запомните ключови или забавни фрази и ги произнесете на глас няколко секунди, преди да прозвучат от устата на героя на екрана. Забавно е и развива паметта. Разбира се, по-добре е да не включвате нови филми: тогава ще бъдете постоянно разсеяни от подробности или ще пропуснете важни компоненти от сюжета. Запазете непознато изображение за уютна вечер на свещи в чист апартамент. Друга възможност е да включите телевизора. По време на часовете за почистване ще се уморите от реклами и луди истории за програми, за да не се върнете към гледането на „създателя на зомбита“ до следващото почистване на стаята.

Слушайте аудиокнига

Аудиокниги, обучения, видеозаписи на семинари – от колко време прибрахте обучителните си материали в дълбоката кутия? Комбинирайте саморазвитие и почистване на апартамент. Това е една от най-добрите комбинации за прекарване на времето, през уикенда.

В публичното пространство има отлични курсове за обучение: да създадете собствен бизнес; бързо четене; домакинство; разработване на собствен стил на обличане.

Използвайте безжични слушалки, за да обърнете внимание на детайлите на вашата тренировка, когато вземете вода или отидете в друга стая. Не е необходимо да включвате нещо неясно във фонов режим: гледайте комедиен сериал, анимационен филм. Това също допринася за развитието в определени области на живота: ще има, какво да обсъдите с приятели, колеги, деца.

Четенето на художествена литература в днешния ритъм на живот се превръща в недопустим лукс. Да, и хартиените книги безкрайно се увеличават в цената. Потърсете в интернет аудиокнига, която сте отлагали дълго време. Има ли чистота в апартамента? Време е, да се потопите във вълнуващи приключения с главните герои от книгите, без да губите ценни минути.

Играйте играта

Ако почистването се извършва от няколко души едновременно, измислете каламбур. По този начин можете да привлечете децата към почистването. Играйте с тях в градовете, съставяйте еднобуквени части на речта и т.н. За да може детето да организира самостоятелно детската стая, измислете мини търсене у дома. Начертайте пиратска карта със задачи, маркирайте необходимите зони с кръст. Очарователното почистване ще отнеме 30-40 минути, а в края на играта, детето ще има награда – пиратско съкровище (от вкусни сладки или нова играчка). Ще видите, че подреждането на нещата в детската стая ще се превърне в очакваното събитие за детето. Става въпрос за правилната мотивация.

Релаксация

Превърнете почистването в медитация, като включите звукозаписи от природата, песни за купата на световното и всякакви други релаксиращи мелодии. Напълнете любимата си ароматизирана лампа с масло. Използвайте тамян, отворете широко прозорците, за да влезе чист въздух в къщата. Почистете мокро с ароматни продукти. Нека апартаментът е пълен с миризми за душата с мир.

Съвет:

За бодрост използвайте цитрусови, иглолистни, дървесни аромати. За релакс – лавандула, флорални и плодови аранжировки, ванилия.

Внесете вашето благополучие в дома си

Някой има достатъчно положителни мисли по време на почистване. Такива са миговете почиствайки боклука, когато домакинът си представя, че неприятностите напускат семейния му живот.

Предлагаме ви няколко прости, дори комични ритуала, които ще ви развеселят и, както знаете, ще привлекат късмета в къщата:

Вземете метла и изметете боклука до входната врата. Така се предпазвате от провали и от зли очи. Най-добре е да направите това, след като отидете на гости, които не харесвате много. Същото важи и за косенето. Огледайте и изхвърлете излишните неща от къщата.

Чувствайте се свободни да изхвърлите всичко старо, счупено, непотребно и това, което причинява негативни спомени. По този начин ще внесете нови неща и събития в живота си.

Играйте играта „27“: това число от учението Фън Шуй допринася за пречистването и хармонията на пространството. Съберете 27 предмета: чекове, пакетчета чай, стари бутилки от сметана, пластмасови бутилки и всичко останало. След като премахнете боклука, ще дойде забележимото облекчение. Не използвайте стари дрехи за почистване на пода, за да не изплашите късмета.

Ако в семейството има кавга, вземете специална кърпа за почистване, изплакнете добре всички ъгли, след което я изхвърлете с негативните емоции.

В заключение:

Направете домакинството забавен процес и дори празник по силите на всяка домакиня. Определете дейност, която харесвате и се чувствайте свободни да комбинирате бизнеса с удоволствието. Може би, почистването ще се превърне в добре дошло събитие, защото понякога е просто да научите нещо ново и да „копнеете“ от сърце.

Източник: EVRO.CENTER

Scroll to Top