4 признака, че е време да украсите дома си за нов сезон

Есента е чудесно време да време да украсите дома, да помислите за преконфигуриране на пространството, за да го накарате да се чувства гостоприемно по начин, по който не се усеща, през останалата част от годината.

4 признака, че е време да украсите дома си за нов сезон

Всеки нов сезон е свързван с определена палитра. Така, например есента е известна със своята богата цветова палитра и пухкави материи. Това е идеалното време от годината да експериментирате с по-смели, по-естествени цветове. От чистачи.соm ни дават някои насоки, как да проектираме дома, според есента, но правилата може да важат съобразно всеки сезон – природата, цветовете и сигналите, които правят всички промени навън, помежду си.

Въпреки че няма определено време да започнете да декорирате дома си, има няколко неща, които могат да ви помогнат да решите кога да започнете да декорирате жилището. Може да ги научите в следващите редове, както и да разберете как и кога, с кого да планирате – Изхвърляне на стари мебели София:

  1. Листата на дърветата са променили цвета си

Най-доброто време да започнете да декорирате за есента е, когато времето започне да се охлажда за по-дълги периоди. След силните горещини през лятото, когато времето се промени, първите промени ще се видят в цветовете на листата.

Отличителните червени, оранжеви и жълти цветове на есенните листа са чудесен знак, че есента настъпва – а топлите цветове изглеждат пищни като фон за нови идеи и декор.

  1. Навън стана студено

По-хладното време също позволява запалването на камини или печки на дърва, свещи и други източници на топлина, които създават приказна атмосфера, правейки есенния декор по-привлекателен. Октомври е идеалното време да започнете да създавате есенен декор или идеи за украса за Хелоуин, ако обичате този празник.

В допълнение, използването на топли одеяла и пухкави възглавници допринася за създаването на специална атмосфера.

  1. Появиха се специфичните декорации

Магазините за декорация обновяват наличността си със сезонни продукти всеки сезон. Ако планирате да украсите дома си за пролет, есен или зима, помислете дали да не използвате декори, които са в изобилие. Например в есента, често декорациите са свързвани и с тези за Хелоуин.

Ако искате нещо по-неутрално, въведете селски елементи като аранжировки от сушени плодове и цветя, елхови шишарки и кестени, за да внесете есенни цветови схеми и кафяви тонове в дома.

  1. Съседите се готвят за промяна

Ако мислите, че не искате да започнете новия сезон твърде рано, погледнете съседите си. Ако забележите озеленени дворове или балкони, това може да е знак, че е добър момент да започнете да декорирате и вие.

Хубавата част от декорирането със съседите ви е, че може дори да говорите по тема или да купите декорациите си от едно и също място.

И все пак, преди да декорирате за нов сезон, започнете с премахване на старите сезонни декорации. Такива като възглавници с конкретните сезонни щампи, завеси от воал, например, цветя и тематични декорации. Започнете да добавяте към пространството продукти с по-дебели текстури като кадифе и вълна.

В заключение:

С напредването на сезона купете тикви, храсти и хризантеми и други сезонни растения в конкретните цветове. С тях може да украсите интериора, балкона или двора. Съобразете със стила и дизайна на къщата.

От този адрес: https://www.xn--80apb8af1ae.com/%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F може да научите и как да си наемете екипи за изхвърляне на стари мебели София.

От чистачи.соm ви пожелават успех!

Scroll to Top