Колко време ще отнеме почистване на отпадъци след ремонт

Ако за първи път правите ремонт трябва да помислите и за почистване на отпадъци след ремонт. Може би се питате, колко време ще отнеме подобно занимание и веднага ви казваме в предстоящата тема.

Времето на процедурата зависи от площта на територията, която подлежи на почистване. Всичко зависи от количеството мебели и интериорни елементи, както и настроението на собственика на къщата, както и от боклука, които трябва да се събере и изнесе. Ако трябва спешно да се справите със задачата, ще отнеме около 20-30 минути, за да я изпълните, като се вземат предвид изключването на няколко етапа от процедурата.

Почистване на отпадъци след ремонт – ето, колко време отнема

Ако вземем предвид общото почистване, процедурата може да отнеме около час, за да премахнете качествено и напълно праха и мръсотията в хола. Бързината на процедурата обаче винаги може да бъде повлияна от наличието или липсата на консумативи.

Почистване на отпадъци от апартамент след ремонт

Какъв е завършекът на всеки ремонт на апартамент? Разбира се, почистване! След ремонтни дейности в апартамента има много прах, неизползвани строителни материали, петна от различни строителни смеси.

Самопочистването  на апартамент след ремонт  е друг тест. За да не се проточи процесът за неопределено време, по-добре е да го разделите на етапи и да знаете как да почистите определени замърсители.

Почистване на апартамент след ремонт

Етапи по почистване на апартамента след ремонт

Всяко почистване започва с подготовка. За да направите това, трябва да снабдите с необходимите консумативи, защитно оборудване и пр.

По-нататъшните действия могат да бъдат разделени на няколко стъпки.

Извозване на строителни отпадъци

Едрите остатъци от плочки, гипсокартон, линолеум, тапети, плоскости, монтажна пяна, защитно фолио се опаковат в полипропиленови чували. Такива строителни отпадъци не могат да бъдат изнесени на обикновено домашно сметище. За да избегнете глоби, трябва да се обадите на специални служби. Такива ще откриете на адрес: https://www.sofia.bg.services/pochistvane. Ако след ремонта в апартамента останат неопаковани материали, те трябва да бъдат компактно сгънати на едно място (моделно помещение, балкон, килер и др.). Дребните боклучета се опаковат в обикновени чували за смет и се изнасят на предназначените за това места.

Почистване на прах от стени и тавани

За отстраняване на строителния прах първо се избира най-мръсната зона или стая. Започнете от тавана и стените, като постепенно преминете към пода. Преди да включите прахосмукачката е необходимо да отстраните остатъците от пяна и цимент.

Отстраняване на петна

На този етап е важно да се вземе предвид естеството на замърсителите и свойствата на повърхностите, които ще се почистват. Съветите по-долу ще помогнат за това.

На последния етап повърхностите се почистват и подът се измива. Накрая се нанасят продукти за грижа – лакове, хидрофобни покрития и др.

Съвети за почистване на отпадъци след ремонт

Ето няколко лайфхака, които ще ви помогнат да се справите по-бързо с петна по различни повърхности:

боята и шпакловката се отстраняват с разтворител (с изключение на деликатни повърхности);

монтажната пяна се отстранява със специални почистващи препарати или с шпатула;

за почистване на цимент се използва готово специално оборудване (не е подходящо за плочки, алуминий, изкуствен камък);

мазните петна могат да бъдат неутрализирани с талк на прах;

варовикът се измива с оцетен разтвор;

денатурираният спирт се използва за отстраняване на петна от паркет или ламинат;

остатъците от уплътнител се почистват механично или с уайт спирт.

В същото време всички трудни за премахване петна се елиминират без увреждане на повърхностите, няма нужда да търсите услуги за извозване на строителни отпадъци или да харчите пари за специално оборудване и препарати. Също така не рискувате да се нараните поради неточни действия и агресивна химия.

И най-важното, докато фирмата за почистване sofia.bg.services внася красота във вашия апартамент, вие може да прекарвате време с любимите си хора, да ходите сред природата, да посещавате някои развлекателния център.

Всеки избира това, което му подхожда. Някой иска да сложи ръката си във всичко и да спести от допълнителни услуги. Някой, напротив, предпочита да освободи време за семейството, родителите, приятелите. Какво избирате, решавате само Вие!

Scroll to Top