Топ 5 съвета за експресно почистване на тавани

Знаете ли, че почистване на тавани е от значение, защото такива могат да бъдат идеалното място за размножаване на плесени, прах, вредители и т.н. В съчетание с купища съхранени неща, които сте натрупали в продължение на много месеци или години, почистването на тавана може да се окаже задача с повишена трудност.

Ние от smetishte.com сме тук, за да ви помогнем да се справите с почистването на тавана. Питате се как ще стане от разстояние ли? Веднага ви даваме някои насоки, за да се справите сами:

Управлявайте процеса по почистване на таван като професионалист

Ако се извършва редовно и с помощта на експерти, когато е необходимо, почистването на тавани вече няма да е нещо, от което се страхувате. Освен това извършването на необходимите ремонти и поддръжка навреме, може да ви спести много нежелани проблеми и разходи.

Уверете се, че следвате този контролен списък в хронологичен ред и това ще ви помогне да направите процеса възможно най-ефективен.

  1. Премахнете всичко

Празната стая се почиства най-лесно. Преди да започнете да вадите метли, кърпи за прах и други части от вашия арсенал за почистване, премахнете съдържанието от тавана си.

Това ще ви позволи да почистите и инспектирате всеки сантиметър от стаята, както и ще ви помогне да сортирате предмети, от които вече не се нуждаете.

  1. Избършете всеки сантиметър прах

Независимо дали са минали месеци или години, откакто сте почистили таванското си пространство, вероятно ще откриете възхитителна колекция от прах и паяжини. Ще искате да избършете всеки сантиметър от праха, от вашите прозорци и рамки до всякакви дървени греди, первази, стени и други повърхности.

Ако мястото е много прашно, носете маска, за да предотвратите вдишване. Електростатично заредена прахосмукачка работи най-добре. Ако се замърси твърде много, почистете, преди да продължите.

Уверете се, че покривате всичко, включително осветителни тела, вентилатори и труднодостъпни места.

  1. Почистете прахосмукачка, след това почистване

Когато имате пластове прах и отломки на пода, метлата ще раздвижи повече, отколкото ще почисти. Вместо това започнете с прахосмукачка. Съберете всички големи отломки, с които не може да се справи, след това изсмучете, каквото може от единия край на стаята до другия.

За тесни ъгли и зони с неудобна форма използвайте маркучи и други удължители. Бъдете внимателни, след това продължете с метла, за да почистите останалия прах и отломки.

  1. Проверете вашата изолация

След като таванът е чист, ще искате да проверите изолацията си. Ако вашата изолация е паднала под гредите на пода, трябва да добавите нова такава. Ако не можете да видите гредите на пода над изолацията, те вероятно са под тях, което е знак за здрава изолация.

Изолацията трябва да бъде равномерно разпределена. Не трябва да се показват празнини или слаби участъци.

Ако вашата изолация показва признаци на влага, мухъл или плесен, тогава ще трябва да я смените. Голяма част от въздуха във вашия дом циркулира през тази зона. Едва ли ще искате тези вещества да попадат във въздуха на вашия дом.

  1. Проверете за влага и мухъл

Вашата изолация не е единственото място, където вашият таван може да крие  нездравословна плесен. Огледайте празния таван внимателно.

Мухълът може да бъде в различни цветове, от сиво и черно до кафяво, оранжево, зелено или бяло. Ако таванът ви мирише на плесен, вероятно такава се развива там.

Ако имате мухъл в дома си, най-добре е да потърсите специалисти по дезинфекции и почистване на тавани. Помнете мухълът и плесените могат да предизвикат астма или алергии. Оставен да процъфтява, мухълът може да причини респираторни проблеми.

Нуждаете се от помощ за почистване на таван?

В случай, че стъпките по-горе са ви трудни, изискващи много време или далечни и непознати, то потърсете на сайта: https://smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte услуги за подобряване визията и чистотата на дома, още днес.

Scroll to Top