Най-оригиналните начини за празнуване на Нова година

До Нова година остава съвсем малко. Късметлиите, които са решили как ще отбележат празника, вече започнаха обратното броене. И, все пак някой трябва да реши, какво да прави в новогодишната нощ.

Ако сте сред тези, които са уморени от традиционните забавления, душата изисква песен, а сърцето – нови приключения, съветваме ви да обърнете внимание https://kartichki.bg, откъдето да набавите красиви пожелания и да разпратите в новогодишната нощ на всички роднини и приятели. След това може да изберете един от следните начини за посрещане на Нова година:

В друга епоха

Нека започнем с най-тихия вариант. Ако обичате да празнувате нощта от 31 декември до 1 януари у дома със семейството и приятелите си, но в същото време искате да привлечете вниманието на всички, можете да организирате празник в традициите на едно или друго време: било то Епохи от Средновековието, царство България или комунистическо време, или може би, далечното бъдеще. Разработете дрескод, обяснете правилата на приятелите и семейството. Опитайте се да включите в една или друга степен всички в подготовката за празника. Не пропускайте да намерите традиционни рецепти от миналото и да пригответе празнична трапеза, според избраната от вас епоха. Ако говорим за бъдещето, нека това са необичайни и оригинални ястия, които сами сте измислили. Трябва да направите същото с всички видове състезания.

В гората или планината

Необичайно и дори изключително, можете да празнувате Нова година в гората или планината. Разбира се, не сами, а с група приятели. Представете си: палатки, голям огън, печена храна, забавни истории, танци… Или покорявате върха на планината за първи път в живота си. Истинска романтика.

На морски круиз

Какво ще кажете за голямото парти на круизен кораб? Гала-вечеря на борда, морски въздух, фойерверки от кораба. Предимството на морския круиз е, че не е нужно да мислите, какво да правите през останалата част от празниците или да се опитвате да се измъкнете от къщи. Такива пътувания обикновено продължават от три до пет дни, включително, разбира се, излизането на брега и разглеждането на други пристанищни градове.

В Европа

Ако решите, че искате да прекарате Нова година в чужбина и да го направите по необичаен начин, тогава купете билет до град Единбург в Шотландия. Събитията в навечерието на Нова година си имат специално име – Хогманай.

Фестивалът включва шествия с факли, представления, разходки и партита. Само имайте предвид, че цялото забавление започва на 30 декември. По главната улица тръгва шествие от викинги, в което се превъплъщават обикновените граждани. Те се разхождат из града с факли, а всеки може да се включи в шествието, срещу 30 евро. От 30 декември до 2 януари всяка вечер има и шоу програми, фойерверки, панаири, улични концерти на шотландска музика, има огромна платформа, където се учат да танцуват шотландски народни танци.

В костюм на любимия герой

Друг оригинален и прост начин да прекарате Нова година по необичаен начин е да се облечете сами или с приятели в костюма на Дядо Коледа или Снежанка. Отидете така, да поздравите съседи, приятели и просто минувачи. С увереност можем да кажем, че по този начин ще срещнете голям брой нови хора, ще преодолеете срамежливостта и ще получите нови впечатления.

В СПА центъра

И тази опция е най-подходяща за двойки, които искат да прекарат новата година романтично. Сега много хотели и курорти предлагат да отпразнувате празника в приятна, релаксираща атмосфера със сауна, басейн, масаж, терапия и всякакви процедури за тялото и душата. Можете да резервирате стая в града или да отидете в някой друг град.

Парашут

Най-отчаяните екстремни авантюристи, които искат да променят драстично живота си през новата година, могат да прекарат празнична нощ с парашут. Веднага трябва да се отбележи, че скачането с парашут не е най-разпространената услуга, но някои компании все още я предлагат. Основното нещо е да резервирате скока предварително и да организирате всичко.

На Виенски бал

Най-грандиозният бал в новогодишната нощ, за който всеки може да си купи билет, се провежда в австрийската столица – Виена. Ако мечтаете да попаднете в истинска приказка за възрастни (целева аудитория 25+), тогава това събитие си струва да посетите поне веднъж в живота си. Балът се провежда в Ховбург. Това е зимната резиденция на австрийските Хабсбурги и основният престой на императорския двор във Виена. Дрескодът се спазва стриктно на събитието, а танците са придружени от разкошна шоу програма, която няма да позволи на никого да скучае. Ако купувате билети за гала-вечеря, тогава удоволствието не е евтино, но пък спомените, които остават са трайни и си заслужават!

На състезание

Мечтаете ли, за здравословен начин на живот? Обещавате си да откажете пушенето, пиенето и да започнете програма с упражнения през новата година? Не е нужно да чакате толкова дълго, можете да започнете в нощта на 31 декември срещу 1 януари. Цюрих е домакин на ежегодния Новогодишен маратон, който привлича хиляди хора от цял ​​свят. През нощта, сред тълпите от фойерверки всички тези ентусиасти изминават разстояние от 43 км. Победителите получават официалните титли на шампионите.

Ако вече сте се спрели на някои от предложенията, подгответе се от сега с красиви пожелания и картички за Нова година, които да разпратите в новогодишната нощ, без значение в коя точка на света се намирате!

Scroll to Top