Причините за неуспехи в борбата с дървеници

Случва се, мерките за унищожаване на дървеници да не позволяват постигане на желания резултат.

Помислете за най-честите причини за неуспеха и мерките за борба с вредителите. Кои са начините за тяхното избягване и къде може да допуснем подобни грешки, вижте сега:

Мерките за унищожаване на дървеници се състоят от няколко етапа: правилната подготовка на помещенията, правилното прилагане на правилно избраното отровно лекарство, компетентните действия на собствениците на помещенията за използването му след лечението. По този начин, само правилните действия на всеки етап от мерките за унищожаване на дървеници ще доведат до пълното им унищожаване. Дървеницата, на който и да е от етапите ще доведе до неуспех на целия набор от мерки.

Неправилна подготовка на помещенията за пръскане срещу дървеници

Когато се пръска за дървеници е важно отровното вещество да достигне до всички насекоми в стаята. Пречка за това може да е силната бъркотия в стаята, голямо струпване на неща. Важно е да подготвите помещенията. По този начин продуктът ще достига навсякъде, дори в пукнатини и процепи. Затрупаните, непочистени помещения, предмети с много неща и обзавеждане са трудни за обработка.

За да се постигне пълно отстраняване на дървениците, стаята трябва да бъде добре подготвена. Необходимо е максимално да разширите спалните мебели, да ги освободите от излишното бельо и калъфи, да извадите всички чекмеджета и да ги освободите от нещата. Необходимо е да почистите стаите, да изтриете праха и да премахнете ненужните неща. Ако пренебрегнете тези изисквания, може да се борите с дървениците до безкрайност. Така може многократно извършвате инсектицидни обработки, без да постигнете желания резултат.

Грешен избор на препарат и методи на лечение

Почти всички инсектицидни препарати, използвани правилно, са смъртоносни за дървениците. Различните активни съставки имат различен ефект върху дървениците. Някои лекарства имат незабавен остър ефект, други забавят. Най-ефективно е да се използват мощни остри лекарства. Но в същото време е необходимо да се гарантира, че хората и домашните любимци отсъстват от третирания обект дълго време след пръскането. Използването на по-слаби или микрокапсулирани лекарства не изисква дългосрочна изолация на третираната стая. Такива лекарства имат по-слаб ефект, върху дървениците и изискват по-внимателно и целенасочено приложение, за да може цялата популация на дървеници да бъде изложена на лекарството в количество, достатъчно за смъртта му.

Изборът на метод и приложение на препарати е от голямо значение.

Генераторите на мъгла например позволяват по-целенасочено, но по-рентабилно приложение на продукта на закрито. Те минимизират възможността за неефективни лечения. Но с тяхна помощ не могат да се прилагат микрокапсулирани средства. В същото време, когато нанасяте продукти с конвенционален пулверизатор с помпа, е необходимо да отделите много време за мониторинг на приложението на продукта. По този начин, той няма да се прилага целенасочено и в достатъчно количество.

Във всеки случай изборът на средствата и метода на прилагане трябва да е поверен на опитни специалисти, които ще огледат стаята и ще определят степента на заразяване с дървеници. Всеки случай е строго индивидуален и универсални рецепти за справяне с дървеници не може да бъде дадена. И все пак, могат да бъдат формулирани някои общи препоръки.

Когато е възможно да се осигури продължително отсъствие на хора в третираната стая, препоръчително е да се използват остри препарати. Такива се прилагат с помощта на генератор с мъгла.

Когато това не е възможно, трябва да се обърне максимално внимание на целенасоченото приложение на лекарството.

Неправилните действия от страна на потребителите на помещенията след третиране на зоните може да обърка процеса по убиване на буболечките.

След прилагане на лекарството за дървеници в третираната стая, започва етапът на тяхната смърт. Този процес отнема дълго време и не всички от насекомите умират веднага или почти веднага.

Съгласно изискванията за безопасност, не бива да се използват третираните помещения, по-рано от 24 часа, след приключване на обработката. В същото време, преди да започнете да използвате помещенията в нормален режим, е необходимо старателно да го проветрите и намокрите. Почистването трябва да включва обеззаразяване на лекарството от повърхности, които активно се използват от жителите в процеса на живот. На труднодостъпни места в стаята, с които човек не е в контакт, нанесените продукти трябва да останат на повърхностите възможно най-дълго. Спазването на тези правила ще е от полза при избягване на отрицателното въздействие на инсектицидните лекарства, върху човешкото здраве. Това в същото време ще помогне за справяне с популацията от дървеници.

Важно е да се знае: Много собственици не могат да напуснат апартамента си за дълго време и да се върнат в третираните помещения, след няколко часа. Тези часове често не са достатъчни, за да може агентът да има нужния ефект, върху дървениците и мерките за преждевременно почистване ще деактивират нанесения агент.

В някои случаи собствениците се опитват да деактивират напълно приложените препарати и да премахнат от труднодостъпни места в стаята. Това води до неефективна смърт на дървеници и нуждата от повторно третиране.

Много небрежни собственици дори отказват да почистят стаята, вярвайки, че това ще е по-надеждно за пълното премахване на дървеници. Такова пренебрегване на правилата за безопасност може да причини алергични реакции, астматични пристъпи и ефект на отравяне. Трябва да се спазват правилата за безопасност!

Не бива и да се връщат нещата от замърсената стая, докато не е гарантирана пълната смърт на дървениците. Така се рискува по мебели и други вещи да са останали буболечките, а това да ги върне по-късно в апартамента. Всички зони и мебели трябва да се третират при пръскане срещу дървеници, за да не се стигне до рецидив на повторна поява.

Scroll to Top