Как да изберем мебели в малка детска стая

В повечето случаи малка площ се разпределя за детските стаи. Ето защо при избора на мебели и училищни стоки е необходимо да се намери такова решение, че да се остави колкото се може повече свободно пространство. Освен това, всяко парче мебели трябва да бъде функционално и перфектно да се вписва в стаята.

За да изберете мебели за малка детска стая, трябва да опитате някои техники. Най-доброто решение е да купите мебели в комплект, където са осигурени всички елементи, необходими за създаване на комфортна атмосфера. Най-напред трябва да разберете размера на комплекта, дължината и ширината на всички елементи, включени в комплекта.

Няма да е излишно да пробвате оформления от картон според реалните параметри и да организирате стаята. Това ще ви помогне да определите визуално как всяка мебел ще бъде подходяща във вътрешността на малка стая и дали ще има достатъчно свободно пространство. При избора на мебели с механизми за преобразуване се взема предвид също така, че има достатъчно място за него в разгъната форма.

Много производители произвеждат мебели в компактни размери на малки деца, модулни или с елементи на трансформация. Ако дизайнът на детската стая е направен в класически стил, тогава леглото е по-добре да изберете двуетажно или разтегателен диван.

Комплектите мебели в две помещения имат отлична трансформация, в която леглото е комбинирано с бюро. По правило детските мебели са многофункционални и не заемат много място. Плъзгащите се гардероби се различават при добра просторност и използваемост.

В малка стая е по-добре да изберете модел с дебелина не повече от 40 см и височина почти до самия таван. Такава детска стая има голям капацитет да съхранява не само нещата, но и други предмети, използвани от детето. Такива могат да бъдат играчки, Stick’n Книжка с форми Кръгове, спортно оборудване и др.

Независимо дали мебелите ще бъдат купени в комплект или като отделни елементи, съвпадащи помежду си, то трябва да бъдат с високо качество, удобни, направено от безопасни за околната среда материали.

Scroll to Top