Тайните на почистване и изпиране

Тайните на почистване и изпиране не са малко известни за болшинството от хора.

Малко хора се радват на процеса, като например измиване. Още по-лесно е да пуснете прането в пералнята, но всеки знае, че е по-добре да измиете. Заедно с това не може да изперете всичко в пералнята.

Така меката мебел, декоративните възглавници, матраци, килими не могат да се третират. Понякога с времето се захабяват, повреждат, овехтяват и трябва да бъдат заменени. За целта използвайте услуги по извозване на отпадъци.

Както всяка дейност, така и при измиването има тайни. Те са достатъчно прости, но често забравяме за някои правила, след което съжаляваме. Професионалната компания за почистване съветва всички неща да бъдат сортирани по вид тъкан. Специално внимание трябва да се обърне на копринени, плюшени и други фини изделия. Ръчно се измиват тънки като Джърси. Важно в избора на детергенти е да се спазват изискванията на опаковката и изисквания за употреба и дозировка.

Прилагат се някои прости съвети, които ще помогнат да избегнете проблеми. Преди да започнете да миете, трябва внимателно да инспектирате всяко нещо и да сте сигурни, че няма петна върху тях. Ако те съществуват, не се отчайвайте. Решение има за почти всяка ситуация.

Петна от шоколад по вълнени и копринени продукти лесно могат да бъдат отстранени с топъл разтвор на вода и амоняк. Следи от тревата се отстраняват с разтвор на топла вода, алкохол и амоняк. Много често децата цапат дрехите си с химикалки, в този случай е необходимо да се приложи препарат внимателно с памучен тампон, върху самото петно. Само няколко капки са достатъчни.

Следи от червило се изваждат с помощта на хляб, който преди това е навлажнен с етер.

Петна от кафе, чай и вино често се отстраняват по следния начин: първо накиснете във вода, избършете петата със сапун за пране и оставете за няколко часа. Преди измиване е необходимо да обърнете нещата навътре и леко да почиствате ъглите с четка с прах.

Нещата, които ще се третират в пералнята, трябва да са съобразени, както по мизерии, така и по количество.

В противен случай барабанът ще се обръща с голяма трудност, което може да доведе до счупване. Огромното количество препарат може да обърка процеса на измиване и да повреди не само нещата, но и пералнята.

Ако въпреки дадените съвети, все още се нуждаете от помощ или специализирана фирма, потърсете чистачи.com.

 

Scroll to Top