5 неща, които трябва да хвърлите, за да сте здрави

В момента все повече и повече хора се загрижат за здравето си. Хората посещават фитнес зали, правят йога и се придържат към правилното хранене. Но много хора забравят, че някои неща в дома, увреждат здравето им, влизат в контакт с много обекти и крият рискове за здравето.

Ето защо, преди да започнете нов здравословен живот, трябва да изхвърлите много общи елементи от спалнята, кухнята и дори банята. Ето първите 5 неща, които трябва да изхвърлите, за да сте здрави.

  1. Пластмасови контейнери за храна, бутилки

За да сте здрави, е важно да изхвърлите пластмасовите контейнери за храни и пластмасовите бутилки. Това ще намали въздействието на химикалите върху ендокринната система. Връзката BPA, използвана при производството на поликарбонат и други пластмаси е много вредна.

  1. Антибактериални сапуни и детергенти

Ако редовно купувате антибактериален сапун и детергент е време да промените този навик, за да сте здрави. Антибактериалният сапун и детергентите са вредни, поради наличието на химическо вещество, наречено триклозан. Такива хигиенни продукти съдържат и други вредни химикали като триклокарбан, 2-бутоксиетанол, BPA, D-лимонен, багрила, парабени, фталати и поливинилхлорид.

  1. Освежител за въздух

Ароматизаторите и дезодорантите запълват стаята с химикали, които са вредни за вашето здраве. В повечето случаи тези продукти съдържат съединение, наречено 2,5-дихлорофенол (2,5-UDC).

  1. Кухненски гъби

Трябва да смените кухненските гъби на всеки две седмици, за да сте здрави. В кухнята, гъбите, които редовно използвате, могат да бъдат хранителна среда за вредни бактерии и други патогени, като например вируси. Експертите твърдят, че гъбата може да има 10 милиона бактерии на 6 см2 и може да бъде 200 000 пъти по-мръсна от тоалетната.

  1. Стари готварски прибори

При редовна употреба тефлоновото покритие може да започне да се разпада на молекулярно ниво и да отделя токсични частици и газове. Когато вдишвате замърсения въздух в кухнята от прегрята тефлон, вие излагате себе си и вашето семейство на висок риск.

За цялостно разчистване на стари апартаменти, съветваме ви да наемете фирма: https://www.konkurenti.com/razchistvane-na-star-apartament-v-plovdiv.

 

 

 

Scroll to Top