Иконките – перлата при оформянето на уеб дизайна

Когато отворите какъвто и да било сайт, едно от първите неща, които ще ви направят впечатление са иконките. Тези симпатични мъничета са едно от най-атрактивните неща в уеб дизайна. С тяхна помощ потребителят лесно и бързо се ориентира в съдържанието на страниците ни казват в  Уеб Дизайн България

Как реагира читателят, когато за първи път отвори даден сайт. Несъзнателно „сканира” по диагонал съдържанието и ако нещо му се набие в окото, спира вниманието си, чете и разглежда. За да помогнете на хората, които стигат до вашият сайт, трябва да включите в съдържането си на хубави, интересни, уместно разположени иконки.

С тяхна помощ може да обозначите определени услуги, да разграничите различни продукти, дори да ги използвате като лого в определен случай. Използвайте ги, когато въвеждате новини или когато искате да направите текста си по-четивен.

Най-добре подбраните иконки според  Уеб Дизайн България

Оказва се, че и за иконките си има стандарт – 128х128 пиксела. В тези малко над сто точици височина и дължина трябва да използвате минимум инструменти и да дадете цялата необходимата информация. Иконките „обичат” семплия дизайн. Запомнете те са инструмент, не продукт! Можете да привлечете внимание с подходящият цвят, не с нестандартно решение.

Разнообразието трябва да е умерено, когато се изработва уеб дизайн. Различните стилове при иконките обаче са непростима грешка. Целта им красиво и информативно да допълнят общия дизайн на сайта.

По отношение на мястото – може да ги поставяте навсякъде, стига да ви е необходимо. Ще видите иконки в главното меню, при страничните панели, при оформянето на списъци. Целта е да са полезни, красиви и както неведнъж подчертахме – мярката е всичко!

За да оформите точните иконки в сайта ви е необходима помощ. С нас Уеб Дизайн България и помощта ни ще откриете точния дизайн, цвят и съдържание, което ще ги превърнат в полезно приложение и атрактивен акцент на страниците ви. Осъзнаваме колко е важно изработването на качествен уеб дизайн, за да изградите идентичността на марката си и можем да ви предложим компетентна помощ в тази посока.

Scroll to Top