Топ 5 митове за пране

Изследванията показват, че австралийците прекарват средно по 6 часа на седмица – или над 300 часа в годината над домашните си задължения. Това включва харчене на 66 милиона часа годишно опит за премахване на петна по дрехите си – само с 2% твърдят, че са успешни.

Ако вашите дрехи са безрезултатно изпирани и захабени с петна, вижте за събиране и изхвърляне на стари дрехи. Научете и за митовете около прането:

1) Двойно измиване (или тройно измиване) ще ви помогне да получите по-чисти дрехи.

Мит: Повторното изпиране на дрехи ще накара дрехите ви да бъдат по-свежи, но ням ада отстрани петна.

2) Гладенето е най-добрият начин да отстраните гънки по облеклото.

Мит: Не е нужно да използвате ютия! Вместо това, използвайте 1 чаена лъжичка масло от лавандула на литър вода в спрей, леко го напръскайте върху дрехите и след това поставете дрехите на проветрения. Лавандуловото масло е релаксант на фибри.

3) За петна, трябва да накиснете дрехите си за една нощ, за да получите най-добри резултати.

Мит: Пренакисването на дрехи с перилен препарат само въздействия на влакната, като привлича мръсотия, прави дрехите стегнати и ги свива трайно с течение на времето.

4) Препаратът за почистване на дрехи ги прави по-хубави

Мит: Перилен препарат само въздействия на влакната, като ги кара да привличат повече мръсотия и с течение на времето да се свиват.

5) Някои петна са невъзможни за премахване.

Мит: Няма такова нещо като несменяемо петно. Всяко петно има решение за отстраняване и не трябва да се губят часове време и усилия. Научете се да разбирате как се премахват различни петна, от различни материи дрехи.

Scroll to Top