Как да изберем летни обувки

Много жени предпочитат да имат красиви обувки, а за някой това е дори слабост. Може би подобна слабост идва от доста далеч, когато за първи път някое момиче чуло за съдбата на Пепеляшка, която с помощта на стъклена пантофка срещнала своя принц. Принцесите днес по света не са толкова много, но желанието да блеснат с неустоим „чехъл“ не угасва.

Има един милион различни модели обувки, но най-важното е, че те са удобни за вас. Само изражението на лицето и несигурната походка са признаци, че в името на красота много дами си създават неудобство. Уверената походка обаче, никога не излиза от мода.

Ето, защо ви предлагам да отидем до магазина за нов чифт обувки и да изберете своите сандали за деня:

С тях краката ви няма да са непрестанно уморени лятото и ще забравите за неприятното подуване.

Ако ще си купите обувки на висок ток, изберете такива с меки подложки. Винаги опитвайте и разгазвайте и двете обувки. В началото, когато са съвсем нови, преди да се отправите на важно събитие към тържество в новите обувки, не забравяйте да се разхождате с тях за известно време, за да не ви направят мехури.

Как да изберете обувки за рокля?

Много жени носят обувки главно заради роклята, но не всеки знае как да ги комбинира. Съществуват няколко съвета, които може да са от огромна полза:

  1. Роклята за всеки ден може да се съчетае със сандал без токчета или обувки с малък ток.
  2. Роклята деним, също е по-добре да се носи с обувки без излишни украшения и високи токчета.
  3. С вечерни рокли се препоръчва да изберат обувки с токчета с тънки подметки, различни материали, като сатен или лак. Някои модели тоалети налагат затворени на петите, но други се комбинират лесно и с отворена пета.
  4. Леки туники вървят с отворени сандали.

Има и няколко възможности за комбиниране на цветове:

  • Ако роклята и обувките са подобни по цвят, то нека обувките са със същия цвят рокля. Те могат да се различават само по интензивност.
  • Ако роклята и обувките съответстват на цвета. Например, официални обувки в зеленикаво кафява окраска.
  • Ако обувките са класическите цветове – черно или бяло, те са подходящи за почти всички рокли в различни нюанси. Така бяла рокля и черни обувки, съчетани с аксесоарите – обеци, ръкавици или брошка са идеално изпълнение.
  • Ако искате да сложите червените обувки, вземете по-спокоен цвят рокля и се насочете към дизайн и форми на обувките.

Не забравяйте, че в облеклото може да се откроява само една дреха – рокля или обувки. Когато планирате да купите обувки, вземете рокля в магазина – това ще ви помогне да създадете нещата по-хармоничен начин.

Scroll to Top