Дали вашето минималистично място е продуктивно

Дали вашето минималистично място е достатъчно продуктивно. Ако не се чувствате добре, когато се прибирате у дома за почивка, ако имате усещане за задушаване в уикенда, когато се налага да стоите повече у дома, то значи трябва да направите някои промени.

Минималистичният подход изглежда все по-популярен с изчистен и опростен дизайн. По-малко физически неща се равнява на по-малко неща, които да се равнява на повече време. Така ще получите най-важните неща, които действително да са от полза.

По време на работа може да изглежда като интелигентен начин да използвате всичко елементарно и това да ви помогне да се чувствате по-малко разсеяни. В крайна сметка, физическа среда е номер. Нещо, което определя способността ви да се съсредоточите върху работата си.

Но преди самото изчистването на всяко едно нещо от бюрото направете списък със задачи. Това ви е важно, за да не нанесете повече вреда, отколкото полза.

Ето един поглед към това как нещата в работното си пространство се отразяват на състоянието на ума, както и как да се намерите точният баланс за максимална производителност.

Теорията с по-малко неща = по-малко стрес.

Очевидно е, че постоянно се сблъскваме с разхвърлян куп неща, които могат да се поставят на ръба. Това е, защото елементарно всъщност успява да открадне вниманието.

Въпреки, че просто си седят там е невъзможно за повечето от нас да не поставят акцент върху планина с папки, или книги или други случайни боклуци. Всички те отклоняват вниманието. Тогава е по-важна задачата да изхвърлите елементарно всичко.

Науката подкрепя това с някои изследвания. Във вестник „Neuroscience е публикувано проучване, в което са били изследвани и сканирани мозъците на участниците в двете затрупана и организирани среди. Докато участниците завършвали различни задачи. Те открили, че хората в затрупана среди са по-малко продуктивни, по-разсеяни, а дори и по-склонни да се разочароват или раздразнят в сравнение с тези в организираните среди.

Това е равносилно на разсейването от постоянно звънене на телефон. Оказва се, че може да сте по-съсредоточени, когато поставите устройството далеч за известно време. Така е и с планината излишни неща, старите мебели в дома, купищата кашони, стара техника и затрупването, което всички правим по тавани и мазета.

С гигантски бъркотия може да бъде решена само в няколко стъпки и с помощ от фирми по:

DEPO.BG

EVRO5.COM

EVROSONDA.COM.

Scroll to Top