Как се инсталират вътрешно и вътрешно тяло на климатик

Монтажът на климатик изисква доза познания, професионализъм и внимание. Това условие важи, както за инсталиране на външно тяло, така и за монтаж на вътрешно тяло на климатика.

Неговата функционалност и ефективност зависят именно от предназначението и дългосрочната работа на климатика. Монтажът, както и профилактика се правят от специалист.

Научете повече тук: http://myskia.eu/

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://arnaldode.eu

Това: http://monicaro.eu може да ви е от полза

Ето, кои са стъпките в монтаж на климатик:

Вътрешно тяло на климатик – инсталиране:

На първо време се избира стената, на която ще бъде монтиран климатика. Най-често това е стена, разположена в близост до прозорец, тераса или външни стени, но това не е задължително условие. По-скоро е изискване на техниците от фирми по монтаж, които се стремят да минимизират нуждата от опъване на дълги кабели и тръбопроводи, които реално се доплащат от клиента.

След това се използват 4 винта, за да се закрепят поставките на климатик. След това се разполага уреда, при което задължително се нивелира, перпендикулярно и хоризонтално. Ако това не се направи прецизно и точно е много вероятно да се появи теч в режим на охлаждане.

След това изходната тръба се поставя на дъното на вътрешния модул, а за най-висока точка се съобразява, че такава не бива да превишава позицията на ваничката за кондензирала вода. Поставят се всички свързващи тръби, включ. изходна тръба и кабели. Поставя се и изолационен ръкав, който се изолира с изолирбан. Това намалява риска от поява на вода и конденз.

Следва затягане на всички тръби и кабели, дренажи и се окачва модула на планката, а по него се поставят уредите по средата. Климатикът се натиска, до пълното прилепване в каналите на планката, а за да е сигурно, че монтажът е направен както трябва, добре е да се чуе и прищракване.

Инсталиране на външно тяло на климатик:

Външният модул се монтира здраво, така, че да устои срещу бури и силен вятър. Инсталирането става върху бетонна стена или циментова плоча.

За монтаж на климатици дд трейд Ddtrade в близост с морския бряг се поставят и предпазни плоскости, които да блокират вятъра.

Когато дадена стена не се чувства достатъчно стабилна, за да може на нея да се окачи климатик се прави допълнително подсилване на стената. Така се осигурява подпора и се смекчават вибрациите.

http://nedolf.eu/

http://ivanyurukov.eu/

http://de123.eu/

Scroll to Top