Как да убиваме времето

Питали ли сте се някога, защо времето е само 24 часа в денонощието и нито миг повече? Във времената, които живеем, онова което все по-малко ни стига за смислените неща е именно времето.

Е, тогава предлагам ви да се научите да си го цените, ако не друго, то поне там, където може: „Спестявайте“. Или казано по друг начин, ако нямате време за основно почистване на апартамента с изхвърляне на стари и залежали вещи, мебели, предмети по килер, гараж, тавани и мазета, винаги може да си наемете хора от фирма, които да го направят.

Има и друг момент, в които дългото чакане в задръстване, на опашка в супермаркет, дори голямото почистване на нов дом, с изхвърляне на строителни материали и отпадъци останали след ремонтна работа, сякаш отнема цялата вечност и младини.

Ако поне един от всички тези моменти ви се струва познат, то научете се и как да превърнете дългите минути от досадно занимание в източник на вдъхновение:

  1. Елиминирайте стреса – най-много стрес в организма си вкарваме, когато треперим за нещо важно, което се очаква да се случи. Тези моменти може ад са в очакване на резултати от изпит, изследване и пр. Тогава дори всяко тиктакане на часовника изглежда вечност. Научете се да елиминирате тези моменти, като си намерите някакво занимание, което да ви отвлича.
  2. Извличайте щипка позитивизъм във всяка ситуация. Изправени сте пред голямо чакане на опашка пред кабинета на личния лекар или се налага да изтърпите голямо задръстване. Сега е момента да направите план – било то за пролетно почистване на мазето и тавана; било то за лятната ваканция или преместването в нова къща. Представете си нещата, така, както искате да бъдат.
  3. Минутите чакане са частици от ежедневието ни. Те отнемат секунди от нашия живот, минути, а понякога часове. Така, че не ги хабете напразно, а им се наслаждавайте, като ги запълвате или с красивите спомени за нещо любимо, или с бъдещи планове, които да реализирате в най-близко бъдеще.

Намирайте си 5 минутни занимания, с които да запълвате времето за чакане. Така например може да почетете книга, да проверите новините в социалната мрежа, да почистите мобилния телефон от ненужна информация, да наредите дамската чанта, да направите план за вечерята или да помечтаете за нещо като лятната почивка.

Scroll to Top