Бар столове – какво не знаем за тази мебел

Бар столовете намират широко приложение в нощните клубове, баровете и заведенията, предназначени за бързи питиета, срещи с приятели и много танци. Все по-често ги срещаме и искаме в дома – около бар плота в кухнята, както и в офиса – когато става дума за бързо обслужване на клиенти и тяхното сядане не е задължително.

Но какво не знаем за тази мебел?

Височината на бар столовете е от изключително голямо значение, независимо за какво ще се използват те. Тя е ключова за усещането на вашите гости или клиенти.

Стандартът е седалката да бъде с около 30 см. под нивото на плота. Обичайната височина на бар столовете е между 75 и 80 см. разстояние от пода до седалката. Тя е подходяща за плотове и маси с размери до 105 – 110 см.

Този стандарт не е универсален. Както всяка мебел и любимите ни бар столове търпят промени, адаптация към различна среда и стил, напасване според личните предпочитания. За това и се предлагат в такова голямо разнообразие.

Предимство е възможността за регулиране на височината на столовете. Така ще направим мястото за сядане удобно за всеки, в зависимост от неговия ръст. Разстоянието до плота също има роля. Когато той е твърде близо, рискувате гостите ви да докосват неговата основа с крака, което е некомфортно и неудобно. Ето защо може да помислите за свежите съвети за дома и за бар стол с колелца, с помощта, на които всеки ще може сам да определи къде да застане. Колелцата трябва да са качествени, снабдени със стопери, за да се избегнат някой конфузни ситуации.

Scroll to Top