Мини офис у дома

В съвременния дом, освен традиционните кухня, спалня, детска и гостна трябва да има място и за офис. През годините буржоазията е разполагала с цели библиотеки и кабинети – мястото за четене, работа и делови срещи. Днес този лукс е почти недостижим и много хора го заменят с офис.

В малките жилища това е трудно за организиране, но не и невъзможно.

Ето няколко свежи идеи за мини офис у дома.

Терасата

Заградете откритите части на балкона. Вариантите са да ги иззидате с блокчета или остъклите. Ако изберете първия вариант, оставете достатъчно пространство за прозорец. Това ще е работното ви място и е необходима добра светлина. Потърсете фирма за почистване, която да изхвърли строителните отпадъци и боядисайте стените в светлата гама. Осигурете необходимите мебели – бюро, стол, шкаф. Внесете уют и стил с някоя лична вещ – снимка, картина, гоблен.

Килерът

Ако смятате, че килерът е ненужен, спокойно може да развихрите въображението си и да го превърнете в мини офис. Изхвърлете тежките рафтове, с помощта на фирма с хамали и си осигурете място за себе си. На пазара се предлагат компактни работни места, които може да организирате в малкото пространство. Сгъваем стол и етажерки на стената, на които да подредите документацията си са добро решение. Направете кътчето красиво. Заложете на ярки цветове, които да го открояват от останалата част от жилището.

Гаражът

Може би не използвате гаража си от доста време, поради една или друга причина. Намете хора за извозване на отпадъци и се отървете от всички ненужни вещи, които сте складирали там последните години. Освежете стените и помислете за отопление. В гаража ще разполагате с голямо пространство и може да се развихрите с мебелировката. Поръчайте масивно бюро и стол, защо не и маса и мека мебел, които да превърнете в мини приемна.

Спалнята

Вярно е, че това е стаята отредена за сън и почивка, но ако не разполагате с друго помещение, бихте могли да сместите едно работно място там. Изберете ъгъл, които бихте могли да преградите с гардероба например и поставете бюро с настолна лампа. Макар и малко, това ще е вашето лично работно място.

Scroll to Top