Съкращаване от работа или Аз – безработният

Тема, която за много жени в България е позната „Аз безработната“. Но, какво да направим, ако и нас ни сполети тази участ. Години наред се борихме да се доказваме, да изграждаме познанства, партньорства, да учим и да се доказваме, а „пустата“ криза се отрази на самочувствието ни и ни остави отново на улицата, без работа, без доход и без самочувствие. Сега накъде?!

Много дами са си задавали този въпрос. Опитайте да си направите собствен офис у дома. За това може да са ви полезни бюра и офис мебели. Такива може да видите тук: https://www.office1.bg/ERGO+TECH+119%2F73%2F58-80H-c3902-a4015100482/.

Други намират изход и утеха озовали се в подобна ситуация, намирайки път към Чужбина. Това ли е решението и има ли изход в това да избягаш от собствения проблем?!

Ако и ти си се зовала на тази сцена в театъра на „Живота“ и се питаш защо тъкмо на теб се случва, то не се притеснявай. Едва ли ще подейства успокояващо фразата: „Не си единствената безработна“, но поне ще знаеш, че някъде из България има много като теб. Сега, за да не се размотаваме в безконечни разговори, искаме да ти предложим 5 техники, с които сама да излезеш от кризата и дано те са твоят мотив за в бъдеще, който да те води.

  1. За да се чувстваш по-добре не споделяй с „приятелки“, които никога не са били безработни, поради една или друга причина. Те едва ли ще те разберат, защото си имат достатъчно самочувствие, за да са некомпетентни по въпроса.
  2. Спри да търсиш някой друг да ти помага. Стани самостоятелна и се научи сама да търсиш, както работата, така и личното си щастие. Помисли, ако някой „приятел“ ти намери работа, която веднага можеш да започнеш, отговаряш на изискванията и на интервюто си се представила блестящо, ще бъдеш ли по-мотивирана, целеустремена и ще запазиш ли позицията която ти е предоставя?! Ако това не е твоята работа, ако това не е работата, която те кара да се чувстваш добре, едва ли нещо ще помогне.
  3. Помисли си, харесва ли ти да си безработна и това да ходиш не гримирана, по анцуг и да спиш до обяд, твоята мечта ли е за реализация. Ако сме прави, то продължавай в същия дух.
  4. Намери си ангажимент, който всеки ден да те кара да съхраниш организираността си, дори когато останеш без работа. Може това да е една карта памет или нещо, което да ти напомня защо си жив. Виж повече тук: http://bgpamet.eu/item/40-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82.
  5. В крайна сметка намери си това, което ти доставя радост и наслада, та макар то да е временно. В крайна сметка нищо на този вят не е вечно и не може да се планува в дълъг срок. Нашият съвет е да се радваш на малките неща в живота, а голямото само ще те споходи.

Scroll to Top