Как да обзаведете нов апартамент

Обзавеждането е винаги приятно задължения, което повдига въпроси за закупуване на мебели и поставянето им наред останалата част от интериора.

Изборът на тапети и много други неща, свързани с интериора на дома. Разбира се, всичко зависи от вкуса и възможности, но има общи насоки. Нека да започнем с мебелите – изнасяне с изхвърляне на стари мебели и покупка на нови мебели.

В една малка стая мебелите трябва да бъдат да поставени на стените, така че стаята да стане по-просторна. Диван и легла в спалнята, създават големи възможности там, където има малко място. В тясна стая – можете да създадете малък кът за работа. Например, за да се разделят на две помещения със „стена“ в две секции и да се поставят в различни краища едни срещу други. Празните места могат да бъдат допълнени с телевизор, фотьойли, маса и други малки парчета от мебели.

Цветът и текстурата на мебелите, също играе роля. Сега предпочитана е естествената текстура на дърво, и колкото по-светла е тя, толкова е по-добре на светъл фон.

Тъмните мебели могат да бъдат подредени в една светла стая, където такива ще изглеждат добре и обратното. Предимства на съществуващия декор в осветлението на мебели може също да подчертае.

Важни елементи от интериора са килими, пердета и завеси.

Що се отнася до тапетите, техния светъл цвят и фин модел визуално може да се подобри осветлението в малък коридор. На фона на тъмния фон ще изглеждат добре мебели, изработени от леки дъски.

За покриване на бетонния под, може да се използват декоративни керамични плочки, дърво – балатум. Е, ако има цвят и модел, който да съвпада с цвета и модела на тапети и мебели ще е най-добре.

По този начин, ако умело използвате цветови комбинации, нещо може да се идентифицира, експресно и да подчертава някои примери на моменти.

Светло – тъмно. Ако мебелите са в светъл цвят тапет с много зеленина, с жълти или червени нюанси, то ще създаде уютна атмосфера и спокойствие. Тъмните мебели и тапети, съчетани с цветове като тюркоазено, лилаво, тъмно синьо – ще създадат повече вътрешен комфорт.

Топло – студено. Стая в оранжево и жълто ще създаде впечатление, сякаш таваните са окъпани в слънчева светлина и създават топлина. Усещането за прохлада може да се получи със светло син цвят и нюанси на стаята съчетани с естествения цвят на светло дърво, бледо оранжево или жълти тонове.

Мек – трудно. Ако човек обича спокойствие, уют, т и стаята му трябва да отговаря на стаята, в съчетание с пясък и бронзови нюанси: от тях лъха комфорт, лекота и спокойствие.

Ако човек е активен, настроен на всякаква дейност – четене, работа, интернет, то той ще се наслади на стая с ярки и жизнерадостни цветове, в които да е твърде вълнуващо. Целесъобразно оцветени мебели и боя по стените, съчетани с контрастни черно-бели цветове могат да се аранжират със завеси или да се комбинират с тапета. Например, ако сивия цвят на тапета, бъде окачен в ярко синьо ще изглежда грандиозно. Завеси до перваза на прозореца –

ще са идеални за кухнята или детската стая. Направете едно голямо почистване на мазета  тавани, на тези места може да откриете много ценни неща, които да влязат в употреба.

Scroll to Top