Как да избягвате микробите през зимата

Най-хладно време е добре защото спира всяка атака на зимните микроби. Това ще спомогне за намаляване риска от заразяване с настинка и грип през този сезон, а ето и някои топ съвети.

Съществуват някои общи заблуди около домакинската хигиена и микробите. Ако искате да съобразите тези неща, то вижте защо е важно извозване на отпадъци и как да се справите с микроорганизмите:

  1. Бактериите умира във фризера

При -18 ° C, бактериите са все още живи, но просто не могат да се размножават при тази температура. Веднага след като храната започва да се размразява, бактериите започва да се размножава и при стайна температура, броят на бактериите се удвоява на всеки 20 минути.

Съвет: Проверете настройката за фризер за да си гарантирате, че храната се съхранява безопасно. Също така е идеално времето да се гарантират идеални изолирани условия. Можете да направите това с помощта на вряща вода и парчета плат.

  1. Монети и банкноти – рояк с бактерии

Тестовете са доказали, че медта в монети всъщност убива бактериите. Реално, съществуват само малки количества бактерии, които не осигуряват подходящи условия за живот.

  1. Не е необходимо да се измиете съдомиялната машина

Вътрешността на съдомиялна машина трябва да се почиства месечно. Това е идеалното място за гъбички, където те растат.

Съвет: Налейте оцета в миялна машина-безопасно и я поставете върху кошницата на съдомиялната машина. Използвайте пълен цикъл на по-топла температура.

  1. Носенето на ръкавици е по-хигиенично от измиването на ръцете

Ръкавици могат да бъдат много нехигиенични. От решаващо значение е да се запазят ръкавиците чисти и сухи, когато се съхранява в шкаф – те също трябва да се сменя редовно, най-малко веднъж месечно, за да се намали растежа на бактериите.

Съвет: За да ги почистите, поставете в басейна с топла вода с две лъжици оцет, малко количество препарат и ги оставете да киснат в продължение на 10 – 15 минути. Изплакнете обилно и след това подсушете на хладно място.

  1. Повече сапун означава повече почистващата сила

Не е задължително. Понякога сапунът може да създаде повече проблеми. Ако не е добре изсъхнал той може да се превърне в детергент и голям хранителен елемент за бактерии. Ето защо, ако не са изплакнати ръцете или дрехи старателно може да подпомогне развитието на бактерии.

Съвет: Ако може да видите по всеки сапун оставя следа-остатък. Ако не сте изплакнали достатъчно добре, то вероятността да има микроби е голяма. Уверете се, че всички мехурчета изчезват и оставате елементи на място, където могат да изсъхнат напълно.

Scroll to Top