5 Интернет маркетингови грешки, които ви струват пари

Можете да прекарват много време в маркетинг на бизнеса онлайн. Не позволявайте на тези пари и усилия да отидат на отпадъци, като тези 5 общи интернет маркетингови грешки. Разберете и как протича едно фирмено обучение.

Как успешно да правите онлайн рекламни кампании с плащане на клик? Какво ще кажете за вашите усилия в имейл маркетинга? Възможно ли е да се привлече трафик към сайт, но да не се получат повече нови поръчки? Ако е така, потърсете услугите на vikings, защото много вероятно е да допускате някоя от срещаните грешки:

Вашите реклами и уебсайт не говорят езика на клиента.

Възможно ли е да продава портфейли, когато вашите клиенти искат да купят чанти? Терминът, с който описваш своя продукт или услуга може да не е използваем от клиента. За да разберете кои думи са търсени и най-популярни, използвайте инструменти за ключови думи на Google, Wordtracker, или Spyfu. След като знаете какви ключови думи вашите клиенти използват, не забравяйте да ги включат в рекламите си, в етикети и текста на уеб страниците.

Онлайн рекламите изпращат клиентите ви към началната страница и не специфични продукти.

Клиентите, които пазаруват в интернет обикновено не се търсят гише за широка гама от продукти. Поне не в началото. Когато търсят в мрежата, те обикновено търсят нещо много специфично, като „антични кранове месинг.“ Ако изпращате клиент на начална страница, изобразяващи 50 различни стилове на смесители и антични месингови кранове не се изненадвайте ако посетителят бързо напуска вашия сайт и преминава към друг сайт.

Вашият телефонен номер не е лесно видим в уеб страниците.

Да, вие искате хората да си служат бързо и да правят покупките си онлайн без никаква помощ от вас или вашия персонал. Но ако не се направи лесна за използване платформата на сайта, то потребителите няма да намерят телефонния номер и губите поръчки, съответно пари! В зависимост от това, което се продава, бихте могли да губите една трета от продажбите или повече, ако клиентите не могат лесно да намерят телефонния номер или контакт с онлайн лице, всичките ви усилия ще са напразни.

Вие не разполагате с инструмент за улавяне на покупки.

Не всеки посетител дошъл на сайта ви е готов да направи покупка днес. Ако не уловите информация за контакт и не поддържате връзка, клиентите могат да забравят за вас с времето, когато са готови да вземат решение за закупуване. Бъдете сигурни, че имате списък с адреси за регистрация или друг начин за събиране на информация за контакт на всяка страница на вашия сайт. Не забравяйте, че уеб посетител, който вече е намерил страницата за поръчка „пухкави чехли“ никога няма да го видите на началната страница.

Вие продавате продукт на клиент в даден момент.

Най-скъпата продажба, които някога ще направите е първата продажба на нов клиент. Цената на рекламите в съчетание с вашата цена на стоки и други разходи – може да изяде повече или всичко от вашата печалба за тази първа продажба. Истинският печалба за опитни онлайн търговци, а не фирма измамници и поръчки по пощата е да знаете как да провокирате интереса за в бъдеще. Ако не разполагате с допълнителни продукти, помислете в най-скоро време, какво ново бихте могли да предложите на своите настоящи и бъдещи клиенти.

Scroll to Top