Топ любопитни факти за подовите настилки

Вижте за три неща, които правят голямата разлика и подовите настилки и това как те се разгръщат в продължение на векове.

Внимание: някои факти могат да бъдат по-умопомрачителни, отколкото си мислите. Тази публикация имат за цел да ви помогнат с някои идеи за почистване.

Някои исторически факти ще осигурят известна яснота относно разликата между килим и черга.

Позоваването на „червения килим“ за първи път е направено през 458 г. пр.н.е. от Есхил. Той все още се използва днес за марка официални пътеки за ръководители на важни събития.

Клубът на „почистване със сода“ все още е един чудесен начин да се премахнат нови петна по килима. Сипете на замърсено място и след това с гъба потъркайте веднага.

Двете меки подови настилки килим и мокет, са в основата на едно и също нещо. Това, което ги отличава е размерът. За килим е известно всяко парче, което е по-малко от 40 квадратни см.

Факт е, че 10 летящи килима от Aladdin са всъщност една нашенска черга.

Домовете с дървени подове са склонни да продават по-бързо и за по-висока цена. Така че това е склонно да работи като една добра инвестиция за собствениците на жилища. Научете уникални идеи за обновяване на тавана.

Подовете за баня са склонни да бъдат един от най-зародишни местата във всеки дом, за които все още се проектират иновативни подови настилки. Научете повече и за този паркет tarkett.

През 1500 г., хората използвали слама върху своите мръсотия подове, за да се запазят топлината. Това е подобно на употреба на мокет в наши дни и почти по същия начин задържало други мръсотии.

Използването на открит килим от външната страна на входа наистина може да предотврати много прах от пътя и внасянето му в къщата.

Ако тези няколко малки хапки са уловени вниманието ви, то може би сте научили нещо ново за подовите настилки, което да е в плюс за намиране на най-правилната композиция във вашия дом.

Scroll to Top