Избор на матрак за повишаване качеството на съня и още топ неща, които да са от полза

Сънят покачва честотата и височината му се увеличава, особено ако е здрав и силен. Стремете се да спите добре и да получите достатъчно сън, а след това всичко ще бъде наред. Вижте как:

  1. Уверете се, че атмосферата в спалнята е приятен за вас. От избора на матраци и бельо, до чистота и свежест. Силен и здравословен сън са понятия несъвместими, ако нямате подходящи матраци. Уютна атмосфера и разпръснати чорапи, също са несъвместими в спалното помещение.
  2. Опитайте да подобрите притока на въздух в белите дробове. Сънят трябва да е придружен от добре проветрена стая.
  3. В периода на активен растеж се изисква повече сън. Възрастен човешкия трябва да спи 6-8 часа, за да се възстанови нормалното, но някои хора се нуждаят от до 9 часа сън. При деца и юношите се нуждаят от повече сън. Колко часа сън е необходим в периода на растеж? Това може да се илюстрира както следва:

10 годишните се нуждаят от 10-15 часа;

11-15 годишни трябва да спят 9-11 часа;

Между 16-25 години сънят в рамките на 7-9 часа е достатъчен.

  1. Пийте голяма чаша вода в продължение на няколко часа преди лягане и когато се събудите, това ще помогне за изчистване на стомаха. Важно: преди лягане е да не приемате тежки храни, пушени, пържени, сладки и алкохол, кафе, силен чай, силно газирани напитки и други подобни! След такива консумации понятието за здравословна храна, няма да бъде съвсем точно.
  2. Създайте фиксиран час преди лягане за по-добър сън, време, да се изкъпе, да се отпуснете, да забравите за всички проблеми. Вземете гореща вана.
  3. Необходимо е да се създадете ритъм на сън. Вашият мозък ще изпрати сигнал за едно и също време всеки ден, че е време за сън и това ще ви помогне да заспите по-бързо.

Бенджамин Франклин казва: „Ранното лягане в леглото и ранното ставане прави човека здрав, богат и мъдър.“ Шаолин монаси, например, които се различават със здраве и сила, спазват стриктно график: 21.00 – лягат, 4.00 – повдигане. Те установили, че тялото е напълно реставрирано през този период.

Scroll to Top