6 детайла около пътуване със самолет и багажи

Едно пътуване изисква съобразяване на множество детайли като бюджет, багаж, време за пътуване и пр. Когато нещата опират до летене със самолет към всичко това се добавя и съображенията за сигурност с конкретната авиокомпания. Ето и една част от специфичните моменти, когато летенето на самолет може да се окаже възпрепятствано:

Пътуване с велосипед е разрешено в някои ситуации, но задължителното условие, което поставят авиокомпаниите е велосипедът да бъде опакован подходящо в кутия за пътуване. Премахване на педалите също се прави, с цел да не се повреди. Туристическите кутии са на разположение в повечето магазини под наем или може да се наеме директно, чрез авиокомпанията.

В зависимост от възрастта на детето, пътници бебета също могат да бъдат разрешени на борда на самолет. За да внесат столче за кола или бебешка капсула на борда, колички и сгъваеми детски колички обикновено се оставят също на лентата, където да бъдат проверени.

Аир полетите също могат да имат специфични изисквания по отношение вида на столче за кола и това до каква степен гарантира безопасността на бебетата. За специфичните изисквания са към бебешките седалки и се отнасят до авиокомпанията за правилна информация.

Въпреки, че има ограничения, когато става въпрос за въздухоплавателното средство, родители на деца имат право да носят определено количество кърма, сок или бебешка храна. Сумите за самолети билети ще се различават в зависимост от дестинацията и авиокомпанията. Винаги се консултирайте с вашата авиокомпания преди заминаването.

Опитайте и да пътувате, където е възможно и в най-редовните часове. Така бебето ще има време за сън и при всякакви непредвидени забавяния.

Елементи, които са ограничени от летене, се считат за опасни стоки. Такива биха могли да навредят на сигурността на въздухоплавателното средство и / или неговите пътници. Тези елементи са определени основно от властите и се ръководят съответно от такива. Някои примери за опасни товари включват, но запалими течности, органични пероксиди, литиеви батерии и експлозиви. Тези елементи са ограничени и подлежат на проверка, за това дали са налични в багажа.

Пренасяне на ограничения за багаж също са в сила за течности, аерозоли и гелове за международни полети. Макар че тези елементи могат да бъдат приведени в кабината, те не могат да надвишават 100 милилитра и трябва да бъдат опаковани в запечатващ се 1 литър или по-малко, прозрачна пластмасова торбичка. Изключенията се отнасят до лекарства и бебешки продукти. За повече информация относно международните ограничения за ръчен багаж.

Scroll to Top