Качеството на съня изисква промени в начина на живот

Знаете ли, че над 1/2 от възрастните в Америка страдат от един и същ симптом на безсъние и в резултат на него поне няколко нощи в седмицата не могат да соят спокойно.

Дълбокият и качествен сън е повече от един матрак, а такъв изисква промени в начина на живот.

В резултат производителите на матраци и дистрибуторите предлагат един нов начин да се създаде добър сън. От изключително значение за такъв са и редовните физически упражнения, в рамките на 3 часа преди лягане. Бъдете напълно оборудвани.

Също така, трябва да се избягвате следното, преди лягане:

Яденето на твърде много храна

Пиенето на твърде много алкохол

Приемът на никотин

Здравните организации съветват също така да се придържаме към редовен график за лягане и събуждане, а не извършване на всякакви други дейности, в спалнята. Комфортната и почистена среда за сън е от съществено значение и тя трябва да бъде без смущения, на хладно и тъмно място.

Статистиките още показват, че възрастните, които спят по-малко от 6 часа са имали най-висок процент на затлъстяване (33%) и възрастни, които спят 7 до 8 часа са имали най-ниска (22%) такъв.

Изследванията също така показват, че затлъстяването, лошите навици и нарушения на съня са свързани взаимно. Ето, защо е важно в избора на нов матрак и за качеството на съня се изисква промени в начина на живот. Това включва и нов матрак Cannella.

Този модел е подходящ за мъже и жени и за всички възрастови групи и етническа групи. Връзката между съня и затлъстяването е по-малко поразителна сред възрастните на възраст 65 и повече години, отколкото сред по-младите възрастни.

Съсредоточете се върху идеи за подобряване на начина на живот и дейности

Проучването заключи, че освен някои хора са по-склонни към затлъстяване. Тези, които спят по-малко от шест часа по-вероятно имат нездравословни навици като липса на физическа активност, тютюнопушене и прекомерна консумация на алкохол. Така че резултатите показват, че безсънието може да бъде предотвратено, чрез приемане на по-здравословен начин на живот.

Scroll to Top