Защо да изберете ламинат

Ламинатът се наложи като мода в последното десетилетие. Днес в почти всеки дом, офис, кабинет може да се види меката топлина, струяща от подовата настилка. Ламинатът изглежда като твърда дървесина, защото той е вдъхновен от твърдата дървесина. Вече не е задължително собственика на жилище да влага маса средства, за да купи красива подова настилка. Достатъчно е само да избере ламинат с визия на твърда дървесина.

Дори да разполагате с възможност и да можете да си подсигурите дървен паркет, то с избора на ламинат има дълъг списък от предимства, от които може да се възползвате.

На първо място, това е цената. Ламинатът е значително по-рентабилна покупка, отколкото покупката на твърда дървесина. Въпреки, че последната е автентична, вдъхновена по природа, то създателите на ламинирани плоскости са постигнали идентичност с нея и почти неразличими от истинските неща.

Ако искате външния вид на твърда дървесина с ограничен бюджет, ламинатът е идеалното решение за вас.

На второ място ламинатът е значително по-траен от твърдата дървесина, която е лесно податлива на надраскване и повреждане, в резултат на влага. Ако имате космати домашни любимци или малки деца в дома, може да не разполагате с време, за да поддържате скъпите дървени подове. С ламинат ще имате по-малко притеснения, когато става въпрос за износване. Сред многообразието ламинати, съществуват различни текстури, които да избирате, ниско-гланцирани облицовки и износващ се слой, който устоява и на най-тежкотоварни натоварвания. Ламинатът е изключително устойчив на петна и разливания.

Ламинатът също така е известен със своята универсалност. Някои дизайнерски екипи могат да симулират външния вид на произволен брой природни паркети от дърво и да ги прехвърлят на пода. Възможно е още да симулират естествени материи и модели, създавайки толкова естествено всичко в интериора, че никой никога няма да разбере за разликата.

И накрая, ако живеете сами, то ламинат е точно за вас. Той предлага прост метод за монтаж, кликване и заключване толкова лесно, че дори сами може да го поставите. Няма нужда да залепвате всяка дъска или да ковете с гвоздеи.

Предимствата в избора на ламинат са много. Като експерт във всички настилки, обърнете се към специалистите, за да ви помогнат да направите най-добрия избор.

Scroll to Top